13 February 2012

Hantaran

Dah lama juga saya mencari idea paling mudah dan jimat nak hias hantaran. Dalam kepala memang dah tetapkan, tak mahu menggunakan polisterin.. yang nak kena hias nanti. Tak mahu jugak guna bakul atau bekas hantaran tu. Memang cantik, cuma rasa membazir pulak.


Cari punya cari dalam google ni, akhirnya jumpa rakan-rakan exB2B yang kongsi idea.. bekas hantaran menggunakan pinggan. Cara nak hias pun ringkas. Boleh letakkkan bunga atau apa-apa hiasan yang minima, hantaran dah nampak cantik di mata saya.


Kawan ex B2B siap kongsi di mana untuk dapatkan pinggan yang cantik. Syiera kongsi di mana dapatkan pinggan hantaran 4 segi. Memang cantik! Yang penting murah.. RM 2.90 sahaja! Syiera beli di KK Home Deco Mart.


Pinggan 4 segi harga RM 2.90 yang syiera dapat. Oh, jeles!


Saya pun terus la cari di KK Home Deco Mart Nilai. Oh! takde la pinggan empat segi. Pinggan bulat banyak.. saiz sederhana. Harga pun tak dapat la semurah RM 2.90. Saya tak putus asa, cari pulak di KK Home Deco Mart Kajang. Aduh, sama jugak. Memang dah habis stok pinggan empat segi tu rasanya... Akhirnya saya beli pinggan bulat putih. Harga RM3.90, beli 10 biji. Jumlah kerugian RM39.00 Hehe..


Rupa pinggan saya mungkin seakan sama dengan pinggan hantaran Nikuze. Mungkin juga pinggan hantaran Nikuze lagi besar daripada yang saya beli. Memang cantik je tengok cara Nikuze hias hantaran ini. Cantik!




Cantik! Hiasan hantaran oleh Nikuze





Semalam saya dah cuba letakkan kasut F dalam pinggan tu. Boleh la kot muat nak letak. Yang penting, pinggan hantaran dah pun dibeli. Lepas ini boleh la fokus cara nak hias pula.. 



1 comment:

  1. I'm so glad to have found something informative in your site. Thanks for sharing.

    jandi

    www.triciajoy.com

    ReplyDelete